carrosserie, glas en interieur - Openbaar vervoer | Fleetshield
Folietoepassingen voor openbaar vervoer en gebouwen

Bekijk de animatie over folietoepassingen voor

Instandhouding van carrosserie, glas en interieur

Uw materieel rijdt en raast door weer en wind. Staat het stil, dan is daar het risico op beschadiging door graffiti. Ook ligt schade door krassen en etsen voortdurend op de loer. Met al die invloeden en risico’s is het van enorm belang de carrosserie, het glas en het interieur van uw voertuigen zo duurzaam en efficiënt mogelijk in stand te houden. 

Treinen, trams, metro’s en bussen krijgen heel wat te verduren. Dagelijks gebruik vraagt dan ook om regelmatig onderhoud, waarbij het er voor u op aankomt dit zo slim mogelijk te doen. Fleetshield helpt u met specifieke toepassingen en uitgebreid advies. 

Vraag ons naar onze folies voor de instandhouding van carrosserie en interieur. Of informeer naar onze raamfolie, waarmee u flink bespaart op de instandhouding van glas. 

Instandhouding van carrosserie

Het exterieur van uw voertuigen staat bloot aan vele weersinvloeden, zoals uv-straling. Ook reiniging en schadeherstel hebben impact. Voorzien van onze gelamineerde folies weren bussen, treinen, metro’s en trams zich kranig tegen dat alles. De beschermende toplaag van de folie zorgt ervoor dat weersinvloeden nauwelijks kans krijgen. Agressieve reinigingsmiddelen zijn niet nodig. En doordat het herstel vlot verloopt, pakken ook de kosten door downtime veel lager uit. Fleetshield kan het onderhoud van carrosserieën voor u laten uitvoeren. Of we trainen en certificeren uw medewerkers, zodat zij het

herstel en onderhoud zelf voor hun rekening kunnen nemen. Houd er wel rekening mee dat onze folies geen roestvorming tegengaan. Elke carrosserie moet een corrosie-werende laag hebben voordat we onze folie plakken. We adviseren u hier uitgebreid over en lichten u toe in welke staat u de ondergrond moet opleveren. We vertellen u meer over de begeleiding van pre-testen en gaan pas dan over tot de daadwerkelijke keuze van het materiaal. Een goede basis is een onmisbare start. En dat geldt zéker voor de instandhouding van een carrosserie. 

Projectvoorbeelden

Instandhouding van glas

Binnen het openbaar vervoer zijn ruiten al snel doelwit van krassen en etsen. Nu hoeft u ramen uiteraard nog niet te vervangen bij een kleine beschadiging. Maar wat als vandalen de ramen voorzien van racistische teksten of tekens? Waarschijnlijk is het binnen uw organisatie beleid om het voertuig in dat geval direct uit dienst te nemen. En dat voor langere tijd, omdat het vervangen en plaatsen van ruiten vaak tijdrovend is. Met de scratchmask raamfolie van Fleetshield

voorkomt u die situatie. We polijsten de ruit, waarna de lijm van de folie oneffenheden alsnog opvult en zo 80 tot 99% van de krassen verbergt. Daarnaast voorkomt de slijtvaste toplaag van folie dat er nieuwe beschadigingen bijkomen. En is het dan eens nodig om de raamfolie te vervangen, dan verrichten we de voorbehandeling van een ruit van zo’n 1,5 m2 al in pakweg een half uur. Waarna we voor de montage van de folie vaak maar een kwartiertje nodig hebben.

Projectvoorbeelden

Instandhouding van interieur

Van uw voertuigen maken dagelijks duizenden mensen gebruik.
Dat zorgt voor slijtage en geregeld een – wellicht onbedoelde – beschadiging van het interieur. Houd deuren en wanden daarom ook aan de binnenkant zo goed als nieuw, met onze hoogwaardige beschermfolie. De folie voldoet aan de EN 45545-norm, die is opgesteld voor brandbescherming en geldt voor railmaterieel.

Na de montage van de folie heeft u veel minder omkijken naar het interieur van uw voertuigen. De beschermfolie maakt reiniging eenvoudig en milieuvriendelijk en zorgt er bovendien voor dat het herstel zo weinig mogelijk tijd vraagt. Fleetshield kan het onderhoud van het interieur van uw voertuigen voor u uitvoeren. Of we trainen en certificeren uw medewerkers. 

Projectvoorbeelden
Volg Fleetshield op