graffiti, krassen en etsen, versplintering en UV - Gebouwen | Fleetshield
Folietoepassingen voor openbaar vervoer en gebouwen

Bekijk de animatie over folietoepassingen voor

Bescherming tegen graffiti, krassen en etsen, versplintering en UV

Gevels, wanden, deuren en ruiten: u houdt ze het liefst zo mooi mogelijk. Toch is dat al snel een heel karwei, zeker met zoveel invloeden van buitenaf. Graffiti, krassen en etsen maken gebouwen er niet mooier op. Wat ook geldt voor versplintering en uv. Weer al die mogelijke beschadigingen optimaal, met de folies van Fleetshield. 

Gebouwen hebben heel wat te verduren. Weersomstandigheden spelen uiteraard een rol, maar wat dacht u van een omgeving waar veel mensen komen? Een gang in een ziekenhuis, de hal van een station: een beschadiging ontstaat al snel, al dan niet bewust aangebracht. Met de dubbel gelamineerde folies van Fleetshield

beschermt u wanden, deuren, gevels en ruiten optimaal tegen de meest uiteenlopende invloeden. Duur herstel zoals lakken of zelfs vervangen is niet nodig. In plaats daarvan voorziet u in- en exterieur van folies waarmee u met het ontwerp bovendien alle kanten uit kunt.

Bescherming tegen graffiti

Graffiti kan mooi zijn. Maar niet als het ongevraagd wordt aangebracht op gebouwen. Besmeurde deuren, wanden en ruiten: u laat ze het liefst zo snel mogelijk schoonmaken. Met hoge kosten voor schoonmaak en nieuw lakwerk op de koop toe. Gelukkig is er een alternatief, met de folie van Fleetshield. De toplaag van de folie zorgt ervoor dat verf niet verder doordringt én snel is te verwijderen. Boenen of krabben is niet nodig, in plaats daarvan  biedt Fleetshield u

een milieuvriendelijk reinigingsmiddel. Ook geeft u elke ruimte in één keer een heel nieuwe uitstraling. Hoe dat kan uitpakken, ziet u op meerdere NS-stations. We voorzagen er muren van een voorzetwand met folie, met daarop het ontwerp van uitgestrekte bloemenvelden onder prachtige Hollandse luchten. Goed voor bescherming tegen graffiti. En fraai als voorbeeld van beïnvloeding van gewenst gedrag en beleving. 

Projectvoorbeelden

Bescherming tegen krassen en etsen

Uw organisatie biedt bezoekers het liefst een omgeving waarin zij zich veilig en op hun gemak voelen. Voorkom daarom krassen en etsen in wanden, deuren en ruiten met onze hoogwaardige beschermfolie.
De folie is een voordelig alternatief voor dure vervanging en kostbaar herstel en zorgt er na montage voor dat er nauwelijks nieuwe beschadigingen bijkomen. En mócht het dan tijd zijn voor nieuwe folie, dan is vervanging zo gedaan. Passen we onze folie toe op 

ruiten, dan halen we letterlijk de scherpste kantjes eraf. Met speciaal ontworpen lijm vullen we eerst de oneffenheden in het oppervlak op, zodat bijna alle oude krassen en etsen verdwijnen. Na montage geldt net als voor wanden en deuren dat de ruit optimaal is beschermd tegen stoten en krassen. Voor welk oppervlak u het ook gebruikt: folie van Fleetshield brengt uw beheerkosten omlaag. En vormt zo een investering die zich dubbel en dwars terugverdient.

Projectvoorbeelden

Bescherming tegen versplintering

Veiligheid is een groot goed, zeker in een tijd waarin een aanslag in een openbaar gebouw helaas een reële optie is. Misschien heeft u al de nodige maatregelen getroffen. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidsglas, dat bij versplintering in minuscule deeltjes breekt.

Maar wat als die kleine deeltjes rondvliegen in een ruimte met daarin veel mensen? De beschermende raamfolie van Fleetshield verkleint het risico op zo’n situatie enorm, door het glas bij versplintering bijeen te houden. Dat is goed om te weten. Voor uzelf én uw bezoekers.

Bescherming tegen UV

Mooi zonlicht doet veel, in welk gebouw u ook bent. Toch kan datzelfde licht ervoor zorgen dat meubels, deuren en wanden na een tijdje verkleuren. Weinig materialen zijn écht bestand tegen de sterke en schadelijke uv-straling. En daar is onze uv-werende folie er één van. De folie reduceert zonne-energie tot wel 57% en bevat geen metaaldelen. Van impact op het signaal van bijvoorbeeld mobiele telefoons is dus geen sprake. Ook blokkeert de folie uv-straling voor

maar liefst 99% en verlengt zo de levensduur van in- en exterieur. 
Hoe dat uitpakt, bleek tijdens ons project in het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. We beplakten er met transparante raamfolie 450 m2 aan ramen om zo een kunstexpositie in het gebouw te beschermen. De 24 kunstwerken ondervonden geen impact van uv-straling en kregen dankzij de raamfolie een fraaie, licht verduisterende gloed over zich heen.

Projectvoorbeelden
Volg Fleetshield op