graffiti, krassen en etsen, versplintering, steenslag en UV - Openbaar vervoer | Fleetshield
Folietoepassingen voor openbaar vervoer

Bekijk de animatie over folietoepassingen voor

Bescherming tegen graffiti, krassen en etsen, versplintering, steenslag en UV

Graffiti, krassen en etsen doen afbreuk aan uw materieel. Zoals dat ook geldt voor versplintering, steenslag en uv-straling. Met de folies van Fleetshield houdt u trein, bus, tram en metro mooi én beschermd. Bijna al onze folies zijn gelamineerd en bieden mede dankzij die dubbele laag optimaal weerstand tegen invloeden van buitenaf.

Steeds meer openbaar vervoersbedrijven zien de voordelen van folie voor hun organisatie. De vrees voor krimp, zwarte randen en blazen is verdwenen. In plaats daarvan ontdekken openbaar vervoerders hoe ze juist met folie hun materieel duurzaam kunnen revitaliseren. Interieur en exterieur zien er met een verbeterde uitstraling weer uit als nieuw

en vergen dankzij de beschermende eigenschappen veel minder onderhoud dan wanneer u zou kiezen voor polijsten, lakherstel of zelfs vervanging. De toepassingen van Fleetshield zijn dan ook vooral een investering in de toekomst. 

Bescherming tegen graffiti

Graffiti doet afbreuk aan uw materieel en imago. Railmaterieel en bussen zien er al snel smerig uit, wat ten koste gaat van de uitstraling van uw bedrijf. Zoals elk ander materiaal stoten ook de folies van Fleetshield geen graffiti af. Maar ze hebben wél een toplaag die ervoor zorgt dat de verf niet verder doordringt. Dankzij die toplaag, die bovendien optimale bescherming tegen uv biedt, kost het verwijderen van graffiti veel minder tijd dan wanneer u de verf 

van lak zou moeten halen. Met folie is duur en tijdrovend lakherstel verleden tijd, wat ook geldt voor de kosten voor spuiten in een aparte cabine. Zelfs boenen of krabben is niet meer nodig, dankzij een milieuvriendelijk reinigingsmiddel dat de verf snel van de folie haalt. Uw materieel is relatief kort uit de roulatie. En eenmaal terug op het spoor of de weg ziet het er weer glanzend en als nieuw uit.

Projectvoorbeelden

Bescherming tegen krassen en etsen

Krassen en etsen zijn u een doorn in het oog. Ongeacht of u ze nu ziet aan de binnen- of buitenkant van uw materieel, in tunnels onder het station of op het perron. Krassen en etsen maken een oppervlak lelijk en verminderen het gevoel van veiligheid onder reizigers en uw medewerkers. Ontdek daarom de kracht van onze hoogwaardige beschermfolie, als voordelig alternatief voor vervangen. We polijsten de ruiten, halen zo letterlijk de scherpste randjes eraf en voorzien de ruiten van onze folies. Dat gebeurt met lijm die speciaal is ontworpen om oneffenheden in glas op te vullen. 

Na montage van de folie verdwijnen veruit de meeste etsen en krassen dan ook als sneeuw voor de zon. Bovendien biedt de folie volop bescherming tegen invloeden van buitenaf waardoor ruiten, interieur en exterieur veel langer mooi blijven en de total cost of investment van uw materieel omlaag kan. En is het dan eens tijd om de folie te vervangen, dan is dat een fluitje van een cent. Folie demonteren gebeurt zonder enige schade. Waarna we de nieuwe beschermfolie doorgaans binnen een uur weer kunnen aanbrengen. 

Projectvoorbeelden

Bescherming tegen versplintering

Aanslagen in het openbaar vervoer vormen vandaag de dag een reële dreiging. Een zorgwekkende ontwikkeling, die u meer dan ooit voor de vraag stelt hoe u uw reizigers zo veilig mogelijk van A naar B vervoert. Veiligheidsglas draagt daar aan bij, doordat het bij versplintering in kleine stukjes breekt. Toch vormen ook die minuscule deeltjes nog altijd een risico, wanneer ze met hoge snelheid 

rondvliegen in een volle treincoupé of bus. Met onze beschermende raamfolie voorkomt u zo’n situatie. De folie houdt het glas bijeen en zorgt ervoor dat het niet rondvliegt. In geval van nood kunt u de ruit zelfs sneller verwijderen, ook wanneer die is gebroken. Een geruststellende gedachte. Voor u, uw medewerkers en uiteraard uw reizigers.

Projectvoorbeelden

Bescherming tegen steenslag

Met hoge snelheid kan zelfs het kleinste steentje al leiden tot steenslag. Samen zorgen veel van die steentjes tot zichtbare lakschade aan uw bussen. Het herstel daarvan is duur. Niet alleen voor wat betreft de lak zelf maar ook gezien de tijd dat uw bussen tijdens de herstelwerkzaamheden uit de roulatie zijn. Fleetshield biedt u speciale folies die steenslag voorkomen.

Naar lakherstel heeft u geen omkijken meer, laat staan naar het vervangen van dure ruiten. We leveren folies die naadloos aansluiten bij de kleuren van uw organisatie. Of we leveren en monteren ze als transparante folie, voor de bescherming van een gloednieuwe laklaag. De keuze is aan u.

Projectvoorbeelden

Bescherming tegen UV

Uw trams, bussen, metro’s of treinen glanzen als nooit tevoren en zoeven voorzien van de mooiste kleuren door stad en land. Hoe zonde is het dan wanneer blijkt dat die fraaie kleuren na een tijdje niet meer zo aanspreken. Dat ze door zonlicht valer en lichter zijn geworden, wat ten koste gaat van in- en vooral exterieur. Met de folies van Fleetshield zorgt u ervoor dat uw materieel voor lange tijd  

mooi blijft. Onze uv-werende folies bieden dankzij een speciale toplaag optimaal bescherming tegen uv-straling. Railmaterieel en bussen kunnen veel langer blijven rijden zonder dat u ze tussentijds moet opknappen. Uv-werende folie van Fleetshield brengt uw beheerkosten omlaag en houdt de uitstraling van uw organisatie op peil. Een win-winsituatie, zoals dat zo mooi heet.    

Projectvoorbeelden
Volg Fleetshield op