gewenst gedrag en beleving - Openbaar vervoer | Fleetshield
Folietoepassingen voor openbaar vervoer en gebouwen

Bekijk de animatie over folietoepassingen voor

Beinvloeding van gewenst gedrag en beleving

Reizigers vertrouwen erop dat u ze veilig en comfortabel naar hun bestemming brengt. Toch weet u dat reizen vandaag de dag meer is dan dat alleen. Reizigers willen in een stiltecoupé daadwerkelijk rust ervaren. Om een volgende keer, wanneer ze met kinderen op pad zijn, de reis tot een feestje te maken. Met onze folies draagt u aan beide situaties bij.

Bij de voordelen van folies denkt u al snel aan een verbeterde uitstraling en bescherming van uw materieel. Of aan kostenreductie op vervanging, reiniging en herstel. Maar wat dacht u van beïnvloeding van gewenst gedrag en beleving? Een beeld zegt, of beter gezegd dóét meer dan duizend woorden. En dat bewijzen we graag met onze folies. We gaan uit van zogenaamde cue power, die aanwezig is in elke ruimte en impact heeft op gedrag en beleving. 

We kennen het effect van nagenoeg elke kleur en weten welke afbeeldingen aanzetten tot welk gedrag. Het is juist die kennis die zorgt dat we met onze folies veel verder kijken dan alleen de montage ervan. Sterker, wanneer we de folie gaan aanbrengen, hebben we al een heel proces achter de rug. Mens, omgeving en gedrag: we kennen weinig combinaties die ons nóg meer fascineren.

Beïnvloeding van gewenst gedrag

In een bibliotheek is het muisstil. Wie er spreekt doet dat op fluistertoon en past zich aan aan de omgeving. Het is precies zo’n associatie waarvan u met een specifiek ontwerp op onze folies dankbaar gebruik kunt maken. Zo voorzagen we het interieur van stiltecoupés van de NS eerder al van folie met daarop het beeld van lange rijen boeken. Wie daaronder zit denkt aan een bibliotheek én gedraagt zich daar ook naar, zo blijkt in de praktijk.

Fleetshield werkt voor beïnvloeding van gewenst gedrag nauw samen met gedragspsychologen. We kunnen onze bevindingen toepassen voor het interieur van uw materieel, of brengen specifieke ontwerpen aan op het exterieur om zo bijvoorbeeld te voorkomen dat iemand graffiti wil spuiten. Gedrag beïnvloeden is fascinerend, we weten er inmiddels al het nodige van. Vraag ons om advies!

Projectvoorbeelden

Beïnvloeding van beleving

Reizen moet veilig zijn. Maar net zo goed prettig en leuk, wat u mensen graag laat ervaren. Bovendien, kent u een beter visitekaartje dan tevreden en vooral blije reizigers? Met de folies van Fleetshield stuurt u aan op beïnvloeding van beleving. Uniek design op onze folies laat mensen ervaren dat ze in een schone en veilige omgeving

reizen. En dat kan al vanaf het moment dat ze een station binnengaan. Wie bovendien weleens met kinderen op pad is geweest, weet hoe leuk die het vinden om met de trein, bus, tram of metro te reizen. Met een bijzonder, vrolijk ontwerp van onze folies dragen wij aan hun beleving maar wát graag bij.

Projectvoorbeelden
Volg Fleetshield op